Charlie Chaplin- vesnic genial
CHARLIE CHAPLIN:"Am iertat greseli de neiertat,am incercat sa inlocuiesc persoane de neinlocuit si sa uit persoane de neuitat.
Am actionat din impuls,am fost dezamagit de oameni pe care-i credeam incapabili sa ma dezamageasca,insa am dezamagit si eu oameni.
Am tinut pe cate cineva in brate pentru a-l proteja.
Am ras cand nu trebuia.
Mi-am facut prieteni vesnici.
Am iubit si am raspuns iubirii,dar am fost si refuzat.
Am fost iubit si n-am stiut sa iubesc.
Am strigat si am sarit de atata fericire,am trait pentru dragoste si am facut promisiuni de vesnicie,dar mi-am frant inima de atatea ori!
Am plans ascultand muzica sau privind fotografii
Am telefonat doar pentru a auzi un glas,m-am indragostit de un suras.
Am crezut ca mor de atata nostalgie.
Mi-a fost frica ca voi pierde un om deosebit(pe care in final l-am si pierdut)....dar am supravietuit.
Si traiesc inca!
Si viata,nu mi-o irosesc...si nici tu nu trebuie sa ti-o irosesti.Traieste!
Ceea ce este cu adevarat bine,este de a te lupta cu convingere,de a imbratisa viata si a trai cu pasiune,de a pierde cu demntate si a invinge cu indrazneala,pentru ca lumea apartine aceluia care indrazneste si viata inseamna prea mult pentru a fi insignifianta.
Retrospectiva anului 2011
Retrospectiva anului 2011:
A fost un an superb, in care am cunoscut oameni minunati, deosebiti, care m-au inspirat. Intrarea in 2011 am petrecut-o alaturi de cativa zeci de noi prieteni, in Olanda. Nici nu a inceput bine anul, in ianuarie am dat lovitura intr-un anumit domeniu, motiv pentru care am avut timp sa ma ocup de alte lucruri. Am avut sansa sa cunosc un mare om si cantaret, Paco, in urma caruia a rezultat proiectul Stargateshine. Si cum tot raul e inspre bine, m-am imbolnavit in martie si am slabit 12 kg. M-am gandit ca ar trebui sa imi testez din nou ratingul (dupa proiectul afterhours), drept pentru care am postat pe umilul meu blog, clipul Camelicious, realizat impreuna cu un prieten vechi, controversatul C-Threex. Cativa brasoveni nu mai puteau manca, dormi, trai din cauza asta. Basca se intrebau si Razvan si Dani ce se intampla. Nu a trecut mult timp, ca ma trezesc in biroul unei case de discuri. A inceput vara, tumultoasa, contracte, calatorii afara. A urmat toamna cu o serie de cunostinte noi si o iarna si mai bogata.
Foarte multi oameni, care nu ma cunosc, m-au judecat in fel si chip, dar nu m-a deranjat, caci nu aveau cum sa ma inteleaga. Cei carora le era adresat textul au inteles ce vroiam sa le transmit si s-au facut ca ploua. Iar cei care ma stiu, imi cunosc felul si imi apreciaza umorul "neobisnuit", sau felul meu de a fi. Iar datorita celor care s-au agitat pentru mine, mi s-au deschis atatea colaborari si prietenii incat nu pot decat sa le multumesc din nou. Iar fanilor pe care i-am castigat, le promit ca nu ii las balta la anul, ca voi incerca sa vin cu noi surprize, in toate domeniile prestate. Ma bucur ca va place blogul, primesc mereu feedback, ca reprezint un fel de pastila de antiplictiseala. Cineva ma injura sa ma las, ma distreaza. Incerc sa fac fata cu toate site-urile de socializare si sa va raspund, sa va fac viata in Brasov, in tara si in strainatate, mai usoara si mai distractiva.
Sa aveti un an nou, bun si iluminat.
Si daca Puya s-a inspirat dupa formatul C-Threex TV ( lansat in vara, pe youtube) iata aici, cum ar trebui sa arate o emisiune tip pamflet. Si nu uitati referitor la pamflet: YOU HAVE BEEN WARNED!!!!
Cea mai mare inchisoare in care pot trai oamenii, este frica de ce ar putea gandi ceilalti
Va implor oameni buni, eliberati-va din capcana in care ati cazut, nu va mai fie frica ca ati putea cadea in ridicol si veti vedea cat de fericiti puteti fi, cand veti privi lucrurile de pe o treapta superioara. Niciun om nu este mai prejos cu nimic, niciodata, toti suntem speciali in felul nostru, unic..
Inca un sfat personal ar fi, sa nu va luati niciodata dupa ceilalti, sa fiti contra curentului, sa nu mai fiti oi, fiti oameni inteligenti si nu va mai lasati manipulati. Veti observa ca cele mai de succes decizii sunt cele personale. Cand veti vedea ca foarte multi oameni o vor lua intr-o directie,sau afirma un anumit lucru, voi trebuie sa faceti opusul, mai ales daca simtiti ca actiunea gloatei nu este corecta. De asemenea sunteti datori sa ajutati si pe altii sa se elibereze de acest complex. Amintiti-va, cele mai mari genii ale lumii au fost considerati nebuni, doar din motivul ca nu se aliniau restului lumi. Si tu poti fi un geniu, dar mai intai trebuie sa scapi de prejudecati si sa actionezi impotriva curentului.
Multumiri lui Johann Cocoon
Adevarata semnificatie a zilei de 25 decembrie, de ce este gresit sa sarbatorim Craciunul
De ce nu ar trebui sa sarbatorim Craciunul
Ar trebui crestinii sa sarbatoreasca Craciunul?
Craciunul nu este doctrina biblica
Cristos nu S-a nascut pe 25 decembrie
Originea Craciunului
Craciunul – o sarbatoare catolica
Traditie nescripturala
Craciunul condamnat de Puritani
Dar pomul de Craciun?
Sarbatorirea zilelor, interzisa
Cum sa trecem peste prejudecati si cat de corect judecam o persoana dupa exprimarea sa
S-a dovedit ca cei care au prostul obicei de a corecta pe altii, sunt persoane adeseori lipsite de educatie, cu o inteligenta redusa, frustrate, nefericite, insa buni imitatori,care vor sa faca pe profesorii. Sunt exact genul de oameni care " isi fura singuri caciula", oameni care " fac mereu pe desteptii", ei sunt exact opusul, m-a atentionat tata, in copilarie. Cei care nu cunosc fondul unei persoane, capacitatea lui intelectuala, istoricul sau scolar si care te judeca apoi pentru o virgula sau un dezacord, facute in graba, sunt cei mai penibili oameni. Pun pariu ca vi s-a intamplat.... Aflati ca genul acesta de oameni se fac singuri de ras, prin faptul ca nu au altceva de facut decat sa iti caute greseli. Va intrebati cum de nu isi dau seama. N-au cum, unde nu exista credinta,cultura si carte multa, exista mult loc pentru...naivitate. Intr-o discutie cu Oana Roman, se punea exact problema asta, a oamenilor simpli , sa le zic asa, care te judeca pentru o virgula, cand de fapt, tu ti-ai incheiat studiile la Sorbona. Este exact cazul unui prieten care exemplifica o situatie in care un om cere ajutor printr-un mesaj, dar nu este luat in serios, ca nu a scris corect. Genul acesta de comportament il aveam la 9 ani, cand eram foarte inflacarata de invataturile profesoarei de limba romana si venisem acasa sa il corectez pe tata, elevul lui Cioran si al altor mari carturari din liceul Saguna, care scria si vorbea dupa scoala anilor '30, folosind cuvinte precum " advocat", "iscalitura", "sunt", iar eu ma aflam in vremea lui sint ( cu i din i).Experienta avea sa ma invete sa nu mai pun pret pe aceste chestiuni simple si sa nu pun la indoiala inteligenta unui om dupa felul cum scrie, sau efectiv sa imi vad de treaba mea. Evident, daca vedem ca greseala se repeta, putem trage concluzii, insa ar fi deplasat sa ma apuc sa corectez un taran sau un om simplu si sa-l pun la zid, pentru o greseala gramaticala. Ce ar fi fost ca Romania sa aibe doar intelectuali si sa nu mai munceasca nimeni pamantul? In orice caz, la ora actuala respect si apreciez mai mult un om simplu decat un om semidoct, cu prejudecati.
Dar cum ramane cu oamenii care scriu si vorbesc sau scriu curent in mai multe limbi straine? Stim foarte bine ca limba romana este una dintre cele mai sarace in comparatie cu limbile germana, franceza, engleza, maghiara? Cum ramane cu literatura romana, care din nou se inspira din vastele literaturi universale? Eminescu se inspira adesea din Goethe, era "fan" Schiller,Heine, Hesse, Bertold Brecht, Caragiale si toti marii scriitori romani, si-au facut studiile pe "dincolo". Cum putem noi corecta persoanele bilingve,trilingve s.a.m.d. ( care gresesc cel mai des, evident) pentru ca in creierul lor se produce o conversie, sau mai exact o traducere. Se stie prea bine, ca in limba germana spre exemplu avem mai multe cuvinte pentru un singur cuvant in limba romana, care la randul sau are mai multe sensuri. Se stie ca limba romana a imprumutat cuvinte din toate limbile, vorbim in proportie de 50 % daca nu mai mult, cuvinte straine. Uram maghiarii, cand noi folosim in fiecare propozitie, cel putin un cuvant derivat din limba lui Attila: Brasov, oras, cimza...s.a si acum nu stau sau va enumar tot ce m-a invatat profesoara Mihaela Ghorghe, in facultate. Puneti mana pe carte, inainte sa judecati, sa criticati si sa corectati. Romanii au o fixatie cu gramatica, ma saturasem cat am despicat pana in clasa a VIII-a fraza si cat am analizat fiecare predicat, subiect in romana si in germana, pe cand in Germania, gramatica se studia doar la facultate. Tineti minte vorba lui Nichita Stanescu ca in spatele imperfectiunii se ascunde un geniu, nu va mai agitati si nu mai judecati dupa aparente.
Eu nu am judecat niciodata un om dupa cum scrie sau cum vorbeste, l-am apreciat dupa inteligenta lui, pe care o recunosti cand ai mintea deschisa si vezi dincolo de reguli si de legi. Cunosc oameni care au probleme de exprimare, dar care au un IQ egal cu cel al lui Einstein, de asemenea apreciez matematicienii care au harul cifrelor. Imaginati-va cat de naiv poate cineva sa fie sa judeci un matematician ca scrie incorect, sau ca a facut un dezacord. Imi vine iar Beethoven in minte, cat de neinteles a fost, sau cat de gresit inteles. Era perceput drept dur, fara inima, pe cand el se exprima prin muzica cel mai bine, prin creatiile lui, putini l-au inteles cu adevarat, sau doar cei care traiau prin muzica. Nichita Stanescu isi exprima gandurile prin poezii, era masterul cuvintelor si totusi era perceput gresit, criticat si controversat. Fiecare om se exprima cumva, iar cei care nu au sansa sau nu ajung sa creeze, devin complexati si atunci...corecteaza. Dar este total gresit sa corectezi , sa judeci ceva, sau pe cineva, pana nu ai trait, executat experienta aceluia. Nu stiu, eu una nu as indrazni...
Va urma...
Despre note muzicale si despre Beethoven...
Cati dintre voi stiu cat timp iti ia sa inveti sa citesti notele? Cati apreciaza cate ore isi petrec unii oameni sa invete, sa descifreze tainele portativului? Cati dintre voi au avut privilegiul sa isi daruiasca copilaria, timpul si nervii, muzicii? Cati parinti au facut aceste eforturi de a-si educa copii in spiritul muzical? Cat de mult iti deschide cunoasterea citirii notelor, mintea si viziunea? Acestea le poate spune doar cineva, care a trecut prin acest exercitiu.
Amintiti-va cat de criticat si de neinteles a fost acest geniu, numit Beethoven si cat de mult a contribuit la binefacerea omenirii...
Cugetari
Pact cu diavolul si de unde stia Prince in 1998 ca in 2001 Osama Bin Laden va bombarda America
Adevarul despre Mos Craciun, semnificatia bradului de Craciun, a lui Knecht Ruprecht si a Anului Nou!!!
Cu inteligenta poti controla invidia
Invidia
Intr-o zi, vecinul nostru de bloc si-a luat un aparat de aer
conditionat. Era un zaduf ingrozitor, dar noi n-aveam aparat de
... aer conditionat si nici bani ca sa ne cumparam unul. Sufeream de
caldura si de invidie. Aveam insa o biblioteca. Ne-am uitat in
ea si am scos cugetarile lui Seneca. Am citit de acolo o
pagina-doua despre bine si sensul vietii si, desi cald tot ne
era, nu l-am mai invidiat pe vecin.____
Ceva mai tarziu, vecinul si-a deschis un butic si a inceput sa
umble imbracat la costum la patru ace. Noi - tot cu blugi.Nu-i
nimic - ne-am zis linistiti, citind un capitol din Etica lui
Spinoza.
Apoi vecinul a aparut deodata intr-un Megane argintiu. Noi
n-aveam nici bicicleta, dar l-am dispretuit citind din Phaidon
al lui Platon.
Mai tarziu, vecinul a schimbat Meganul pe Mertan. Nu ne-a pasat,
caci si noi il schimbaseram deja pe Platon cu Aristotel.
Si-a luat si un 4x4, cel mai mare de pe strada. Noi l-am luat pe
Marcus Aurelius, care ne-a facut sa zambim impacati.____
A mai trecut o vreme si vecinul si-a luat nevasta noua: blonda,
frumoasa, tanara. Noi - tot cu cea veche, dar am luat Evanghelia
dupa Ioan.
Vecinul si-a imbracat soata cu o garderoba intreaga si cu
blanuri, basca bijuteriile. Noi ne-am imbracat spiritul citind
din Eclesiast.
In fine, vecinul s-a mutat intr-o vila la sosea cu gard mare,
bodigarzi si piscina. Am rezistat si de data aceasta eroic,
citind Richard III.
A urmat o a doua vila - la munte. Dupa ce am vazut-o, ne-am
consolat cu Macbeth.
O a treia - la mare: am recurs la Invierea lui Tolstoi, al carei
efect l-am consolidat cu Ghilgames, Ghandi si Declaratia de
iubire a lui Liiceanu. Ne-am simtit cu mult mai bine.
L-au dat la televizor la o emisiune foarte populara. Ne-am
stapanit emotia cu o portie de Caragiale.
L-au dat a doua oara cu mare succes: am fi suferit daca nu ne-ar
fi ajutat Ananda Coomaraswamy, Cartea lui Iov si Cazul Wagner al
lui Nietzsche.
Asa a trecut ceva mai mult timp... Vecinul isi lua case, masini,
iahturi, femei.
Noi raspundeam cu Balzac, Thomas Mann, Hegel,Berdiaev.
Lupta era stransa, dar echilibrata.
In sfarsit, intr-o zi l-au aratat cu catuse la maini, umflat de
DNA.
Am rasfoit atunci fericiti Apocalipsa. Dar peste vreo doua
saptamani, vecinul nostru era eliberat si chiar si-a anuntat
candidatura pe listele unui partid majoritar.
Scarbiti, ne-am uitat in biblioteca. N-am mai vazut nimic. Ne-am
uitat pentru a doua oara. Nu ne-a venit sa credem. Pentru a
treia oara ne-am uitat cu atentie.
Acelasi rezultat: citiseram toate cartile.
Si atunci ne-a cuprins invidia...
Popor roman, nu te-ai saturat sa stai pe locul mortului si sa
fii condus de toti tampitii?
Dan Puric
Vis a vis de aceasta haioasa poveste, as dori sa adaug ca invidia poate fi controlata. Daca ai fost norocos sa fi fost educat de mic sa nu raspunzi acestor stimuli negativi, care iti incearca sufletul, esti un fericit. Copii iau cel mai usor exemplul parintilor, deci parinti controlati-va si voi. Dar daca nu ti-a educat nimeni aceasta latura, atunci e timpul sa ti-o educi tu si este foarte simplu. Prin autocontrol, prin credinta, prin acumularea a cat mai multor informatii. Si ca sa va sperii putin, in scopul de a va ajuta, invidia este un sentiment insuflat de cel rau, deci daca reusiti sa va controlati, puteti sa ii rezistati si sa ajungeti in viata de apoi, acolo unde este cel mai bine.